Άρθρο 136Γ: Μεταβατικές – Τελικές διατάξεις (Άρθρο 29 παρ. 1- 6 Ν.3479/2006)-(Προστίθεται στη θέση αυτή ως άρθρο 136Γ με ευθύνη του συγγραφέα για την πληρότητα της έκδοσης)

1.   Εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος οι επαγγελματικές Ενώσεις του παρόντος οφείλουν, κατά περίπτωση, να καταρτίσουν ή να τροποποιήσουν το καταστατικό και τους κανονισμούς τους με σκοπό την προσαρμογή τους στις διατάξεις του παρόντος.

2.  Τα κάθε είδους θέματα, που αποτελούν αντικείμενο ρύθμισης του παρόντος, κρίνονται, ανεξάρτητα από το χρόνο έκδοσης ή τροποποίησης των οικείων καταστατικών και κανονισμών, κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού, εφαρμοζόμενες από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.  Το πάσης φύσεως προσωπικό, που κατά τη δημοσίευση του παρόντος υπηρετεί στην Ε.Π.Α.Ε. κατανέμεται, στις Ενώσεις του παρόντος, με κοινή απόφαση των Δ.Σ. αυτών, εγκρινόμενη από τον Υπουργό Πολιτισμού και καταλαμβάνει αντίστοιχες προς τη βαθμολογική και μισθολογική κατάστασή του, οργανικές θέσεις. Το προσωπικό, που τυχόν πλεονάζει, καταλαμβάνει αντίστοιχες προσωρινές θέσεις στις Ενώσεις, συνιστώμενες με τους ειδικούς κανονισμούς της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου και καταργούμενες με την αποχώρηση, για οποιονδήποτε λόγο, των υπαλλήλων που τις κατέχουν.

4.    Όπου στο ν. 2725/1999, όπως αυτός ισχύει, αναφέρεται ο όρος «επαγγελματικός σύνδεσμος» νοείται η «επαγγελματική ένωση».

5.   Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 2725/1999, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 2858/ 2000 (ΦΕΚ 247 Α΄) καταργείται.

6.   Εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε. καλεί τις Π.Α.Ε. της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, συγκαλεί τη Συνέλευση της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας προκειμένου να εκλέξει τα τέσσερα (4) μέλη ( δύο από κάθε όμιλο), που θα την εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης και συγχρόνως καλεί την Ε.Π.Ο. να υποδείξει τον εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Ακολούθως συγκαλεί το ούτω προκύπτον Δ.Σ. της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και απέρχεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s