Άρθρο 128 Ι: Αρμόδια πειθαρχικά όργανα (Προστέθηκε με το άρθρο 61 Ν.3057/2002)

1.  Αρμόδια πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα για παραβάσεις ντόπινγκ σε πρώτο βαθμό είναι τα προβλεπόμενα στα άρθρα 119, 127Β και 129 του παρόντος νόμου των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών, τα οποία εξετάζουν τις υποθέσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον πειθαρχικό κανονισμό της οικείας ομοσπονδίας και στους νόμους.

2.  Στον ανωτέρω πειθαρχικό κανονισμό προβλέπονται ιδίως διατάξεις για την απαγγελία της πειθαρχικής κατηγορίας, τη διαδικασία ενώπιον του οργάνου και την ακρόαση του διωκομένου προσώπου. Τις αποφάσεις των πιο πάνω οργάνων μπορεί να προσβάλει σε δεύτερο βαθμό αυτός στον οποίο επιβλήθηκε η κύρωση ή το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. με προσφυγή στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών ή την Eπιτροπή Eφέσεων της E.Π.O., κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 126 του παρόντος νόμου. Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προσφεύγει σε περιπτώσεις που εκτιμά ότι η πειθαρχική κύρωση που επιβλήθηκε δεν είναι ανάλογη με το είδος της παράβασης.

3.   Το Δ.Σ. της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου οφείλει να διαβιβάσει στο οικείο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο τις περιπτώσεις για παράβαση ντόπινγκ μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες, αφότου έλαβε γνώση μιας παράβασης ντόπινγκ ή αφότου διαβιβάσθηκαν τα θετικά αποτελέσματα ενός ελέγχου ντόπινγκ κατ’ άρθρο 128ΣT περίπτωση στ΄ του παρόντος. Η παραβίαση της παραπάνω υποχρέωσης τιμωρείται πειθαρχικά, εφόσον διαπιστωθεί ότι συντρέχει περίπτωση συγκάλυψης.

4.    Η έναρξη της κύρωσης για μια παράβαση ντόπινγκ υπολογίζεται από την ημερομηνία λήψης του δείγματος και, εάν επιβλήθηκε για άρνηση υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ, υπολογίζεται από την ημερομηνία της άρνησης ή της μη συμμόρφωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ποινή υπολογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης από το οικείο πειθαρχικό όργανο.

5.    Οι διαδικασίες του ελέγχου ντόπινγκ και τα σχετικά με την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων τους θέματα υπόκεινται στους περιορισμούς των διατάξεων του Ν. 2472/1997 (ΦΕΚ 50 Α΄) για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s