Άρθρο 127 Α: Eιδικό Tοπικό Tμήμα A.Σ.E.A.Δ. (Προστέθηκε στη θέση του άρθρου 128 Ν.2725/1999 με το άρθρο 48 Ν.3057/2002)

1.  Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ειδικό τοπικό τμήμα του Α.Σ.Ε.Α.Δ., που συγκροτείται από τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς και ειδικότερα από έναν (1) Πρόεδρο Εφετών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, έναν (1) Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων, έναν (1) Πρόεδρο Πρωτοδικών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, έναν (1) Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων και έναν (1) Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

2.  Ο διορισμός των μελών γίνεται για θητεία διάρκειας δύο (2) ετών, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, που εκδίδεται το μήνα Ιούνιο κάθε δεύτερου έτους. Η λειτουργία του τοπικού τμήματος διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου και ο ορισμός των δικαστικών λειτουργών γίνεται από τα τριμελή συμβούλια και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας των αντίστοιχων δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, που ορίζουν και ίσο αριθμό αναπληρωματικών μελών.

Το ειδικό τοπικό τμήμα είναι αρμόδιο για την εκδίκαση προσφυγών:

α) κατά αποφάσεων των Δ.Σ. των αθλητικών ενώσεων που εδρεύουν στις διοικητικές περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή κατά των αποφάσεων των καταστατικών τους οργάνων, αν αυτές δεν χρήζουν επικύρωσης από τα διοικητικά τους συμβούλια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α΄ και β΄ του άρθρου 124,

β) κατά αποφάσεων των αθλητικών σωματείων που αναφέρονται στην περίπτωση γ΄ του άρθρου 124 και εδρεύουν στις διοικητικές περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης,

γ) κατά των αποφάσεων των πρωτοβάθμιων δικαιοδοτικών οργάνων του άρθρου 122.

3.   Όταν το ειδικό τοπικό τμήμα του Α.Σ.Ε.Α.Δ. κρίνει ότι η υπόθεση είναι μείζονος σπουδαιότητας μπορεί με απόφασή του να την παραπέμψει στην Ολομέλεια του Α.Σ.Ε.Α.Δ., στην οποία ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές συμμετέχει και αυτό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s