Άρθρο 101Α: Σύνθεση οργάνων διοίκησης των Ενώσεων (Προστέθηκε με το άρθρο 8 Ν.3479/2006)

1.  Στο Δ.Σ. της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας μετέχει ως μέλος ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε Π.Α.Ε. της Κατηγορίας, ο οποίος πρέπει να είναι ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αυτής ή κάτοχος του δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον των μετοχών αυτής. Μετέχει επίσης ως μέλος ένα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο..

2.   Στο Δ.Σ. της Ένωσης Β΄ και Γ΄ θνικής Κατηγορίας μετέχει ως μέλος ένας (1) εκπρόσωπος από κάθε Π.Α.Ε. της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος πρέπει να είναι ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αυτής ή κάτοχος του δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον των μετοχών αυτής. Μετέχουν επίσης τέσσερα (4) μέλη προερχόμενα από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία και υποδεικνυόμενα από αυτήν, τα οποία είναι είτε Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι ή κάτοχοι ομοίως του δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον των μετοχών Π.Α.Ε. Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είτε Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι των μετεχόντων στην Κατηγορία Τ.Α.Π. ή ερασιτεχνικών σωματείων. Μετέχει επίσης και ένα μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο..

3. α) Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς και σε αυτή των Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, κάθε Π.Α.Ε. – μέλος αυτών μετέχει με έναν εκπρόσωπό της, ο οποίος πρέπει να είναι ο Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αυτής ή κάτοχος του δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον των μετοχών της.

β) Στη Γενική Συνέλευση της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας κάθε Π.Α.Ε. – μέλος αυτής μετέχει με έναν εκπρόσωπό της, ο οποίος πρέπει να είναι ο Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος αυτής ή κάτοχος του δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον των μετοχών αυτής και κάθε Τ.Α.Π. ή ερασιτεχνικό σωματείο με τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο αυτού.

γ) Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, μετέχουν οι εκπρόσωποι των Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς και τέσσερα (4) μέλη προερχόμενα από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία κατ’ ανάλογη εφαρμογή της παραγράφου 2 του παρόντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s