Άρθρο 107Α: Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (Προστέθηκε με το άρθρο 18 Ν.3479/2006)

1. Συνιστάται επαγγελματική ένωση των τμημάτων αμειβομένων πετοσφαιριστών των αθλητικών σωματείων, που, κατά τους οικείους κανονισμούς συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης, με την επωνυμία «Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών» και διακριτικό τίτλο «Ε.Σ.Α.Π.» και έδρα την Αθήνα, η οποία λειτουργεί, κατά ρητή πρόβλεψη του καταστατικού αυτής, με τη μορφή είτε του σωματείου, κατά το άρθρο 78 επόμενα του Αστικού Κώδικα είτε του αστικού συνεταιρισμού, κατά τις διατάξεις του ν. 1667/1986, διεπόμενο από τις διατάξεις του παρόντος και των σε εκτέλεση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα ή του ν. 1667/1986, κατά περίπτωση. Όπου στις διατάξεις του παρόντος αναφέρεται η φράση «Ολομέλεια Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών» νοείται, προκειμένου περί τμημάτων αμειβομένων αθλητών της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης, η «Ε.Σ.Α.Π.».

2.  Η Ε.Σ.Α.Π. απολαύει διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας ως προς την εσωτερική της οργάνωση και λειτουργία σε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), της οποίας αποτελεί τακτικό μέλος.

3.   Τα κάθε είδους οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της Ε.Σ.Α.Π. ρυθμίζονται με το καταστατικό αυτής και των σε εκτέλεση αυτού εκδιδομένων κανονισμών. Το καταστατικό και οι κανονισμοί καταρτίζονται, εγκρίνονται και τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και των σε εκτέλεση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων και συμπληρωματικά με τις διατάξεις περί σωματείων ή αστικών συνεταιρισμών, κατά περίπτωση.

4.   Οι διατάξεις των άρθρων 98, 99, 101, 101Α, 101Β, 101Γ και 101Δ, εκτός αυτών των άρθρων 101 παράγραφος 4 και 101Α παράγραφοι 1 και 2, εφαρμόζονται και επί της Ε.Σ.Α.Π. ανάλογα.

5.  Η Ε.Σ.Α.Π. μπορεί να επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών αυτής.

6. Για την αγωνιστική περίοδο 2010−2011 σε κάθε ΤΑΠ που δικαιούτο συμμετοχής στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) μπορεί να παρέχει ετήσια τακτική επιχορήγηση, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού.

(Τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 3 Ν. 3708/2008 και ήδη ως άνω με το άρθρο 14 παρ.2 Ν. 4049/2012)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s