Άρθρο 109: Μετοχικό κεφάλαιο – Ελάχιστο ύψος

1.   Το μετοχικό κεφάλαιο των Π.A.E. που συμμετέχουν στην Α’ εθνική κατηγορία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ.

2.   Το μετοχικό κεφάλαιο των Π.A.Ε. που συμμετέχουν στη Β’ εθνική  κατηγορία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) ευρώ.

3.   Το μετοχικό κεφάλαιο των Π.A.E. που συμμετέχουν στην Γ’ εθνική κατηγορία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο του εκάστοτε προβλεπόμενου στον κ.ν. 2190/1920 ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου.

4.  Με κοινή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και του Υπουργού Ανάπτυξης μπορούν να αναπροσαρμόζονται τα κατώτερα όρια του μετοχικού κεφαλαίου των Π.A.E., αν αναδιαρθρωθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

5.  Το ελάχιστο κατά κατηγορία κεφάλαιο καταβάλλεται κατά τη σύσταση της εταιρείας ή με την αύξηση αντίστοιχα του κεφαλαίου της, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 και 70.

6.   Ποδοσφαιρικές Α.Ε. οι οποίες κατά τη θέση σε ισχύ του παρόντος έχουν μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο των κατώτατων ορίων, σύμφωνα με το παρόν άρθρο, υποχρεούνται σε αύξηση κεφαλαίου μέχρι τα κατώτατα αυτά όρια, μέχρι την 31-12-2006.

(Τροποποιήθηκαν ως άνω με το άρθρο 20 Ν. 3262/2004).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s