ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Άρθρο 108: Έννοια όρων – Πεδίο εφαρμογής (Αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 Ν.3479/2006)

1. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι το διεξαγόμενο με ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (Π.Α.Ε.) και διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος και των σε εκτέλεση αυτού εκδιδομένων κανονιστικών πράξεων. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εντάσσεται και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο επιτρέπεται, κατά ρητή πρόβλεψη των οικείων κανονισμών, να συμμετέχουν ομάδες Π.Α.Ε. ή Τμημάτων Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Τ.Α.Π.) αθλητικών σωματείων ή Τμημάτων Ερασιτεχνών Αθλητών αθλητικών σωματείων.

2.   Οι Π.Α.Ε. είναι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, κατά την έννοια των διατάξεων του παρόντος.

3.   Οι ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας) διακρίνονται σε επαγγελματίες, αμειβόμενους και ερασιτέχνες, κατά την ακόλουθη έννοια:

α) Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι εκείνος, που συνδέεται με συμβόλαιο παροχής αθλητικών υπηρεσιών με Π.Α.Ε., που αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Α΄, Β΄ ή Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

β) Αμειβόμενος ποδοσφαιριστής είναι εκείνος, που συνδέεται με συμβόλαιο παροχής αθλητικών υπηρεσιών με Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Τ.Α.Π.) αθλητικού σωματείου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

γ) Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, είναι εκείνος, που ανήκει στο Τμήμα Ερασιτεχνών Αθλητών αθλητικού σωματείου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, χωρίς να συνδέεται με συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών. Η αγωνιστική αθλητική δραστηριότητα των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί άσκηση επαγγελματικής αθλητικής δραστηριότητας, οι δε οικονομικές ή άλλες παροχές, που δίνονται από τα αθλητικά σωματεία στα οποία ανήκουν ή τις επαγγελματικές ενώσεις ή τις ομοσπονδίες, ως ενίσχυση για την υποστήριξη της αθλητικής τους δραστηριότητας, μέσα στο πλαίσιο των οικείων για τη φίλαθλη ιδιότητα διατάξεων, δεν αποτελούν οικονομικά ανταλλάγματα κατά την έννοια των διατάξεων του παρόντος, για την υπογραφή συμβολαίου παροχής υπηρεσιών με αμοιβή.

4. Στα πρωταθλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας      συμμετέχουν, μόνον, ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, στο δε πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας μπορούν να συμμετέχουν ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών ή τμήματος αμειβομένων ποδοσφαιριστών αθλητικού σωματείου ή τμήματος ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών αθλητικού σωματείου, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο110 του παρόντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s