Άρθρο 90Β: Έννοια εκπαιδευόμενου αθλητή − Υποχρεώσεις − Αποδέσμευση αυτών (Προστέθηκε με το άρθρο 26 Ν.3479/2006)

1. Εκπαιδευόμενος αθλητής είναι εκείνος ο οποίος διανύει ηλικία μέχρι δεκαοκτώ (18) ετών συμπληρωμένα και είναι εγγεγραμμένος σε Ακαδημία Εκπαίδευσης Αθλητών αθλητικής ανώνυμης Εταιρείας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους συμπλήρωσης.

2. Οι εκπαιδευόμενοι αθλητές διατηρούν τη φίλαθλη ιδιότητά τους, απαγορευομένης της λήψης από αυτούς οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης, από τις μη επιτρεπόμενες κατά τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις για τη φίλαθλη ιδιότητα.

3.  Ο εκπαιδευόμενος αθλητής αποδεσμεύεται στις εξής, μόνο, περιπτώσεις:

α) ύστερα από απόφαση της Εταιρείας στην οποία ανήκει,

β) αν, με τη συμπλήρωση του δεκάτου ογδόου (18) έτους της ηλικίας του, η εταιρία, στην οποία ανήκει, δεν υπογράψει με αυτόν σύμβαση προσφοράς υπηρεσιών (συμβόλαιο) ως επαγγελματία αθλητή.

4.  Ο κατά την προηγούμενη παράγραφο αποδεσμευόμενος αθλητής είναι ελεύθερος να εγγραφεί, ως επαγγελματίας ή αμειβόμενος αθλητής, με τις ίδιες προϋποθέσεις, που, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, απαιτούνται για την απόκτηση της ιδιότητας επαγγελματία ή αμειβομένου αθλητή ή ως ερασιτέχνης αθλητής αθλητικού σωματείου.

5.   Κατ’ εξαίρεση των ορισμών των προηγούμενων παραγράφων στην περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας της Εταιρείας σε κατηγορία, που δεν επιτρέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, συμμετοχή αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, το σύνολο των εκπαιδευόμενων αθλητών της Εταιρείας μεταφέρεται στο διάδοχο αθλητικό σωματείο, στο οποίο ανήκουν εφεξής, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά και για κάθε συνέπεια των διατάξεων περί ερασιτεχνών αθλητών του αθλήματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s