Άρθρο 70 Α: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. ( Άρθρο 21 Ν. 3262/2004 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 Ν.3479/2006) (Η παράθεση των ως άνω διατάξεων ως άρθρο 70Α γίνεται λόγω συναφείας με ευθύνη του συγγραφέα για την πληρότητα της έκδοσης).

1. Απαγορεύεται, απολύτως, η διενέργεια κάθε είδους εγγραφών ή μετεγγραφών, μετά ή άνευ ανταλλάγματος, επαγγελματιών ή ερασιτεχνών ή εκπαιδευόμενων ή ελεύθερων ή δανεικών αθλητών, σε ποδοσφαιρική ή καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, σε οποιαδήποτε νόμιμη μετεγγραφική περίοδο, που αρχίζει μετά τη λήξη της κάθε διαχειριστικής−οικονομικής χρήσης της, εφόσον το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας, όπως αυτό προσδιορίζεται από το άρθρο 48 παρ. 1 εδάφιο γ΄ του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, συνυπολογιζόμενης και της πλασματικής αξίας των αθλητών του άρθρου 2 του ν. 3372/2005 (ΦΕΚ 187 Α΄), για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνεται αυτή υπόψη, είναι μικρότερο από το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου.

2. Οι ποδοσφαιρικές ή καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της προηγούμενης παραγράφου, για να διενεργήσουν, νόμιμα, μετεγγραφές οφείλουν να διαμορφώσουν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων τους είτε με την πραγματοποίηση αυξήσεων του μετοχικού τους κεφαλαίου είτε με την πραγματοποίηση προσωρινών καταθέσεων από τους μετόχους τους, με σκοπό τη μελλοντική αύξηση του κεφαλαίου, πριν από κάθε μετεγγραφική περίοδο, που αρχίζει μετά τη λήξη της διαχειριστικής−οικονομικής τους χρήσης, σε επίπεδα τέτοια, ώστε να μην εμπίπτουν τουλάχιστον στις διατάξεις του εδαφίου γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

3. Οι αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων ή οι προσωρινές καταθέσεις των μετόχων, που γίνονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, θα πρέπει να ολοκληρώνονται, πριν από την ημερομηνία έναρξης κάθε μετεγγραφικής περιόδου.

4. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν παράλληλα και με τις λοιπές διατάξεις του ν. 2725/1999 και του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν κάθε φορά και εφαρμόζονται σε όλες τις ποδοσφαιρικές και καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s